Beautiques favoriet

Couperose

Couperose is een netwerkje van kleine, rode (soms blauwe) bloedvaatjes op wangen, kin, neus en hals of decolleté. Couperose is onschuldig, maar veel mensen vinden het cosmetisch storend.

Couperose is vaak lastig te camoufleren en naast dat het voor veel mensen ontsierend is kan het soms ook gevoelig zijn. Bij grote temperatuurverschillen kan het gezicht rood aanlopen en heel warm worden. U kunt uzelf hierdoor onzeker voelen en het idee hebben bekeken te worden. Eenmaal verwijde vaatjes trekken niet meer vanzelf weg. Gelukkig kunnen we couperose goed behandelen en kunnen we uw huid weer laten stralen.

Hoe ontstaat couperose?

Bij couperose zijn de vaatwandjes verzwakt. Dit gebeurt geleidelijk, meestal door veroudering van de huid. Veel buiten zijn in weer en wind, en blootstelling aan UV-straling kan couperose verergeren. Bij couperose speelt ook erfelijke aanleg een rol: de sterkte van de vaatwanden is erfelijk bepaald. Daarnaast kan roken, zwangerschap, sommige medicatie en een trauma aan de huid couperose verergeren. Couperose kan ook een symptoom van onderliggende huidproblemen zijn, zoals rosacea.