Beautiques favoriet

Pigment- of ouderdomsvlekken

Pigmentvlekken komen voor in verschillende soorten en maten. Van sproeten tot donkere pigmentvlekken, allemaal zijn een ophoping van melanine. De meest voorkomende is de “café-au-lait vlek”: een pigmentvlek die dezelfde kleur heeft als een kopje koffie verkeerd. Pigmentvlekken kunnen ontstaan door de zon, of zijn bij de geboorte al zichtbaar. Pigmentvlekken verdwijnen niet uit zichzelf.

Pigmentvlekken zijn ophopingen van pigment in de huid. Deze vlekken kunnen overal op het lichaam voorkomen en zijn – afhankelijk van het huidtype – donker of licht van kleur. In de meeste gevallen komen pigmentvlekken voor op lichaamsdelen die veel worden blootgesteld aan de zon, zoals het gezicht, de armen, de benen, de hals, de handen, de buik en de rug. Pigmentvlekken kunnen vaker voorkomen bij vrouwen die anticonceptie gebruiken of zwanger zijn.

De huidspecialist bij Beautique Elegance behandelt de pigmentvlekken met hoogfrequente stroom. Indien wij het noodzakelijk achten, verwijzen wij u door naar de lasertherapeut van Mediskincare.